automotive_transport

AUTOMOBILSKA IDUSTRIJA I TRANSPORT

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA

Automobilski svet se menja brže nego ikad zahvaljujući stalnom rastu tržišta, razvoju tehnologije i strožim ekološkim propisima. Potrošači širom sveta žele sigurnije i autentičnije iskustvo putovanja, zbog čega se automobilska industrija suočava s velikim tehnološkim i ekonomskim promenama.

Automobilske organizacije moraju biti brze, prilagoditi se i ponuditi nova rešenja za što sigurniju i ekološku vožnju. To je moguće postići upravljanjem celim lancem snabdevanja. Dopustite nam da postanemo vaš partner u osiguravanju kvaliteta, bezbednosti i usaglašenosti u automobilskom lancu snabdevanja.

VAŠI IZAZOVI

Sa željom da udovolje visokim zahtevima kupaca i ostanu ispred konkurencije, proizvođači automobila intenzivno traže i razvijaju nove inovativne i troškovno učinkovite proizvode. Ključno je da se možete osloniti na globalni lanac snabdevanja dobavljača. Kako bi se osigurala pouzdanost, mora se pravilno nadzirati proizvodnja dobavljača, moraju se ispunjavati nacionalni i međunarodni propisi i biti usresređeni na proces stalnog poboljšanja.

Da biste bili uspešni u automobilskom svetu, morate držati korak s brzim tehnološkim napretkom, te istodobno osiguravati zadovoljstvo kupca u pogledu bezbednosti, kvaliteta i efektivnosti. Da biste to postigli, morate upravljati rizicima promena proizvoda povezanih s novim tehnologijama, kao što su električna energija i digitalizacija, a istovremeno težiti izgradnji poverenja s partnerima i kupcima.

NAŠA REŠENJA

Provereno rešenje kao odgovor na navedene izazove je sertifikovanje prema međunarodnom standardu automobilske industrije IATF 16949 od strane pouzdanog i iskusnog sertifikacionog tela.

Bureau Veritas Sertifikaciono telo pruža usluge sertifikovanja i procene za sve učesnike u automobilskoj industriji prema standardu IATF 16949.

Radimo s vama kako bismo vam pomogli u razvoju inovativnih proizvoda kako bi osigurali njihovu sigurnost i usaglašenost sa standardima, adekvatnost specifikacija i usklađenost s ekološkim propisima.

ŠTA JE IATF 16949:2016 STANDARD?

IATF 16949: 2016 jedinI je svetski priznatI standard za upravljanje kvalitetom i primenjiva je za sve organizacije koje su aktivno uključene u automobilski lanac snabdevanja. Nakon prelaska na ISO 9001:2015, IATF je objavila proveru standarda ISO/TS 16949:2016.

Nova verzija temelji se na strukturi visokog nivoa koja proizlazi iz ISO 9001:2015, uključuje pristup upravljanja rizikom i PDCA (Plan-to-Check-Act) pristup koji doprinosi stalnom poboljšanju.