nature-3289812_1920

ISO 14001-SISTEM MENADŽMENTA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

ISO 14001
DOKAŽITE SVOJU ODGOVORNOST PREMA ŽIVOTNOJ SREDINI

POSLOVNI IZAZOV

Briga o životnoj sredini pozitivno deluje na ugled Vaše organizacije. Istovremeno, pravilno rešavanje problema zaštite životne sredine može povećati ekonomsku korist i na taj način povećati konkurentnost organizacije.

Dokaz o odgovornom pristupu prema životnoj sredini sve više postaje ključni kriterijum za odabir dobavljača.  Organizacije s visokim novoom svesti o zaštiti životne sredine više vole sklapati poslove s istomišljenicima, odnosno s onima koji pokazuju svoje opredjeljenje kroz primenu međunarodno priznatog standarda kao što je ISO 14001.

REŠENJE

ISO 14001 – SISTEM MENADŽMENTA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

ISO 14001:2015 je međunarodni standard za upravljanje zaštitom životne sredine i  primenjiva je za sve organizacije. Temeljen na PDCA ciklusu (Plan-Do-Check-Act), standard ISO 14001 definise zahteve za identifikaciju, upravljanje i nadzor aspekata životne sredine organizacije i, takođe, utvrđuje zahteve za upravljanjem i poboljšavanjem celog sistema.

PREDNOSTI UVOĐENJA SISTEMA MENADŽMENTA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

• Stvaranje sigurnosti za kupce, investitore, javnost i zajednicu dokazivanjem svog opredeljenja za zaštitu životne sredine

• Povećani nadzor troškova kroz praćenje ulaznih materijala i energije

• Smanjenje incidenata i smanjenje troškova osiguranja

• Pomoć za dobijanje dozvola i ovlaštenja za lokalna tržišta