ifs_groceries

IFS - INTERNATIONAL FEATURED STANDARDS

ŠTO JE IFS STANDARD?

Potrošači i zakonodavni okviri sve više zahtevaju da hrana koju jedemo pruža visok nivo kvalitete i bezbednosti, stoga je nužno osigurati sprovođenje zahteva za bezbednost hrane duž celog lanca proizvodnje hrane.

International Featured Standard utemeljila je združivanje maloprodajnih trgovačkih lanaca koji zahtevaju od svojih dobavljača, potvrdu ispunjavanja zahteva IFS standarda.

Međunarodni standard za hranu prvenstveno je usmeren na proizvođače koji proizvode privatne robne marke pa time daju veću sigurnost trgovačkim lancima da će proizvodi koje prodaju pod svojim robnim markama biti bezbedni i kvalitetni.

IFS podržavaju gotovo svi svetski trgovački lanci. Kao i ostale GFSI standarde, IFS omogućava Vašoj kompaniji da posluje u skladu s zahtevima trgovačkih lanaca i očekivanjima kupaca.
 
Ciljevi IFS standarda

⦁ Uspostaviti zajednički standard sa jedinstvenim sistemom vrednovanja

⦁ Rad sa akreditovanim sertifikacionim telima i kvalifikovanim IFS odobrenim auditorima

⦁ Osiguravanje transparentnosti u celom lancu proizvodnje hrane

⦁ Smanjenje troškova kako za proizvođače hrane tako i za trgovce

IFS Food sertifikat nudi brojne prednosti za kompanije koje teže izvrsnosti u kvaliteti, bezbednosti hrane i zadovoljstvu kupca i time osigurava konkurentnu prednost na tržištu.

IFS FOOD

ifs+food

 

 

IFS Food je GFSI priznati standard koji propisuje zahteve za bezbednost i kvalitet hrane za proizvođače prehrambenih proizvoda. IFS Food standard primjenjiv je na sve proizvođače hrane ali, kako je ranije naglašeno posebno je razvijen za proizvođače privatnih robnih marki jer sadrže brojne zahteve za poštovanje proizvođačkih specifikacija.

IFS Food verzija 6.1, razvijena je uz učestvovanje sertifikacionih tela, trgovaca, industrije i ugostiteljskih objekata iz celog sveta.

Područja koja obrađuje IFS Food standard:

⦁  Odgovornost najvišeg poslovodstva

⦁ Sistem upravljanja kvalitetom i ssistem upravljanja bezbednošću hrane

⦁ Upravljanje resursima

⦁ Upravljanje procesom proizvodnje

⦁ Merenje, analizu i poboljšavanje

⦁ Obranu hrane

IFS LOGISTICS

IFS_ logistics

 

 

 

IFS Logistic je standard za proveravanje svih logističkih poslova vezanih za hranu i neprehrambene proizvode, ti poslovi uključuju: transport, skladištenje, distribuciju, utovar i istovar, itd. To se odnosi na sve vrste aktivnosti uključujući isporuku hrane putem, železnicom ili brodom, u smrznutom, rashlađenom stanju ili pri uslovima radnog okruženja.

IFS Logistic obrađuje logističke usluge prilikom kojih kompanije rukuju već upakovanim proizvodima a to su:

⦁ Transport

⦁ Pakovanje u sekundarnu ambalažu

⦁ Skladištenje i/ili distribucija

Više o IFS standardu pročitajte ovde